Modular hallen, ook wel genaamd tentstal, boogstal, foliehal of foliestal, vormen een snel te realiseren en een financieel gunstig alternatief voor de traditionele bouw, zonder in te leveren aan kwaliteit en betrouwbaarheid. Bovendien vormt de hal een duurzaam bouwsysteem vanuit milieukundig oogpunt; alle gebruikte materialen zijn geschikt voor recycling. Bij verbranding van de PE-folie en PVC-folie komen geen schadelijke stoffen vrij.

De Modular hal wordt in drie modellen geleverd:
 

E-serie
E-serie (booghallen, enkele buis)

B-serie
   B-serie (booghallen, staalvakwerk)

 

G-serie
G-serie (zadeldakmodel, staalvakwerk)

 

Maatwerk
    Staat uw hal er niet bij? Klik hier voor maatwerk

 

 

E-serie (boogstal, enkele buis):

De E-serie met een breedte van 4,5 m breed, 6 m, 7,20 m. 8 m en 9,40 m zit in deze serie. Het is eigenlijk de kleine zuster van de B-serie. De lengte van deze hal is per spantvak van 2 meter te leveren.  De hallen worden inclusief de folie als eenvoudig te monteren bouwpakket aangeleverd. Met behulp van een goed gedocumenteerde handleiding is de hal goed zelf te bouwen. Uiteraard kunnen wij ook de montage voor u verzorgen.

Klik hier voor een doorsnede van de E-6

E-serie  E-serie E-serie

 


 

 

B-serie (boogstal, staalvakwerk):

De B-serie is met breedtes van 8 tot 30 m de grotere uitvoering van de E-serie. Met de in staalvakwerk uitgevoerde constructie zijn grotere overspanningen mogelijk. De hal is een goed alternatief voor de G-serie, daar waar de hoogte van de zijgevels minder belangrijk is. Door de boogvorm is de constructie iets gunstiger in prijs dan de G-hallen. 

Klik hier voor een filmreportage over de opbouw van een B25 hal

Doorsnedes B-serie: B08 B10 B12 B15 B18 B22 B25 B27 B30

B-serie B-serie   B-serie
G-serie (zadeldakmodel, staalvakwerk):

Het standaard programma van de G-serie omvat hallen met een vrije overspanning van 15 tot 80 m en een goothoogte van 4 tot 10 m. Bijzondere uitvoeringen zijn in overleg te realiseren. De lengte van de hallen is binnen het stramien van de onderlinge spantafstand vrij. 

Doorsnedes G-serie: G15-T4 G20-T4 G25-T4 G30-T4 G35-T4 G40-T4 G45-T5  G55-T4
  G15-T5 G20-T5 G25-T5 G30-T5 G35-T5 G40-T5 G50-T5  G55-T5
  G15-T6 G20-T6 G25-T6 G30-T6 G35-T6 G40-T6    G60-T6

 

G-serie  G-serieMaatwerk

Omdat alles in eigen beheer geproduceerd wordt, biedt Modular allerlei soorten maatwerk aan. Vraag naar de mogelijkheden.

maatwerk 1   maatwerk 2Voor alle modellen geldt:

De sterke, scheurvaste PVC-folie is enigszins lichtdoorlatend. In combinatie met de witte binnenkant van de folie en een lichtband in de nok is het in de hal aangenaam licht. Doordat u overdag geen kunstmatige verlichting nodig heeft, bespaart u op uw energierekening.

U bent vrij om te kiezen of u wel of geen gevels in de hal wilt. Ook kunt u ervoor kiezen de gevels in bijvoorbeeld hout uit te voeren. In de gevels kunnen naar wens deuren, schuifdeuren en oprolpoorten tot 5 x 5 m worden aangebracht.

De staalvakwerkconstructie is standaard thermisch verzinkt, maar kan ook met speciale oppervlakte behandelingen geleverd worden, bv. voor zoutopslag.

Een adequaat ventilatiesysteem kan voorzien in de noodzakelijke luchtverversing. Voor de opslag van vochtgevoelige goederen kan de relatieve luchtvochtigheid in de hal met behulp van een luchtdrooginstallatie constant gehouden worden.

Iedere Modular hal is eigenlijk een vorm van maatwerk. Wij adviseren u graag over hoe een Modular hal er voor uw toepassing uit zou kunnen zien. Neem daarvoor contact met ons op.

Kort samengevat de eigenschappen en voordelen van een Modular hal:

- korte bouwtijd
- flexibele verankering
- vrije overspanning tot 80 m!
- verrassend licht interieur
- eenvoudig te verlengen
- thermisch verzinkte constructie
- zware kwaliteit PVC-doek
- goede ventilatiemogelijkheden
- waardevast
- water- en winddicht
- stormvast
- brandvertragend materiaal
- demontage en verplaatsing mogelijk
- constructie volgens ÖNORM, DIN en Eurocode

 

G-serie

Terug