De FleXhal / boogstal / ligboxenstal bij fam. Ubbels in Wijdewormer opgeleverd

In Noord Holland (Wijdewormer) is de eerste FleXhal als ligboxenstal gebouwd. Deze compleet vrij overspannen boogstal is gebouwd over de bestaande onderbouw. De FleXhal is 25 meter breed en 48 meter lang. De 'oude' bovenbouw was meer dan 30 jaar oud en toe aan vervanging. Naast het oude fundament is een nieuw beton (strook) fundament geplaatst. Over de zware themisch verzinkte (volbad) staalvakwerkconstructie is een PE-doek gespannen. Dit doek heeft een lange levensduur. Bovendien is de binnenkant wit, waardoor een erg licht klimaat ontstaat.

De ventilatieresultaten zeer goed bij deze bovenbouw. Door de combinatie van deze boogvorm en de open zijkanten en de open nokconstructie wordt een optimale ventilatie verkregen. In vergelijking met andere dakconstructie's zoals het traditionele zadeldak, serrestal en de booghal komt de FleXhal als beste uit de bus (uitgave dakmagazine 2012, kijk onder nieuws of FleXhal in de pers voor meer informatie). 

In de lange zijden is een ventilatiesysteem gemonteerd. Rondom zijn betonelementen geplaatst (1 à 2 meter hoog afhankelijk van de windrichting). Daarboven is een ventilatiesysysteem incl. weerstation geplaatst.

Onder nieuws kunt u meerdere foto's zien van het bouwproces van deze FleXhal. 

Ubbels

 Ubbels oplevering

Ubbels oplevering

Ubbels oplevering

Ubbels oplevering

Ubbels oplevering

Ubbels opleverering

Ubbels oplevering

De montageploeg en de heer Ubbels sr. (2e van rechts) en de heer Ubbels jr. (2e van links)

 Ubbels

Ubbels

Ubbels

Ubbels

 

  • Datum: 10-12-2012
  • Auteur: simmerhousing

Terug